آرش رشوند آوه؛
اولین جلسه شورای سیاستگذاری دومین جشنواره ملی عکس دارالسلطنه قزوین و نخستین ماراتن عکاسی ایران برگزار شد
باتوجه به برگزاری دومین دوره جشنواره ملی عکس دارالسلطنه قزوین در اردیبهشت ماه سال جاری، جلسه شورای سیاستگذاری این جشنواره با حضور اکثریت اعضا برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جشنواره ملی عکس دارالسلطنه قزوین، آرش رشوند آوه، مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری قزوین، دبیر شورای سیاستگذاری و رئیس هیات اجرایی این جشنواره، ضمن اعلام این خبر در این نشست عنوان کرد: باتوجه به استقبال شایسته عکاسان از برگزاری اولین دوره جشنواره ملی عکس دارالسطنه، دومین دوره آن با تاکید بر محور گردشگری فرهنگی- تاریخی قزوین در دست اجرا است.
وی تصریح کرد: به دلیل گستردگی دومین دوره این جشنواره، سعی بر این بوده از ظرفیت ارگانهای مختلف شهر و استان در برگزاری جشنواره بهره برده شود. به همین دلیل، شهردار قزوین به عنوان رئیس شورای سیاستگذاری حضور دارد و در کنار وی، معاون امور هماهنگی و عمرانی استاندار، مدیران کل صدا وسیما، فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی و هنری شهرای اسلامی شهر و برخی مدیران شهرداری فعالیت دارند.
دبیر شورای سیاستگذاری جشنواره ملی عکس دارالسلطنه افزود: این جشنواره در روزهای دهم، یازدهم و دوازدهم اردیبهشت ماه سال جاری برگزار خواهد شد.
رشوند آوه با بیان اینکه برای اولین بار در کشور، ایده ماراتن عکاسی در قالب دومین جشنواره ملی عکس دارالسلطنه برگزار خواهد شد گفت: فتوماراتن یک چالش جذاب عکاسی در جهان محسوب می شود که برای اولین بار در سال 1986 در اسپانیا برگزار شده و در حال حاضر 74 ماراتن عکاسی در کشورهای مختلف مانند ترکیه، مالزی، چین، آلمان، اسپانیا، دانمارک و... برگزار می شود.
وی ادامه داد: باتوجه به اطلاع رسانی گسترده در فضای مجازی و از طریق پایگاه های الکترونیکی هنرهای تجسمی، عکاسی، معماری، شهرسازی و گردشگری در سطوح ملی، از آغاز ثبت نام تاکنون، 490 نفر در نخستین فتوماراتن کشور ثبت نام کرده اند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه از بین شرکت کنندگان، ثبت نام 367 نفر از 30 استان و 69 شهر ایران و یک شهر در فرانسه براساس قوانین فتوماراتن تایید شده است گفت: از این تعداد، 130 زن و 237 مرد در این رویداد ملی، هنری و گردشگری ثبت نام کرده اند.
وی اضافه کرد: هدف نهایی برگزاری رویدادهای هنری مانند جشنواره عکس و ماراتن عکاسی با محوریت مسیر گردشگری فرهنگی-تاریخی قزوین، معرفی و ثبت این محور به عنوان یک مسیر پیاده گردشگری شاخص در سطوح ملی و بین المللی است.
رئیس هیات اجرایی جشنواره ملی عکس دارالسلطنه قزوین در خصوص بخش های مختلف این رویداد بیان کرد: دومین دوره این جشنواره در 4 بخش اصلی (فتوماراتن)، جانبی (معماری)، ویژه (تلفن همراه) و آرشیوی (عکسهای قدیمی) برگزار خواهد شد.
وی افزود: برگزاری جشنواره عکس در قالب فتوماراتن، سبب ایجاد روحیه رقابتی بین عکاسان برجسته، افزایش نشاط اجتماعی در مسیر گردشگری، رقم زدن یک رویداد هنری و گردشگری در سطح ملی و معرفی ظرفیت های گردشگری، تاریخی، فرهنگی و اجتماعی مسیر گردشگری به عکاسان به عنوان مبلغان هنری در سطوح ملی و بینالمللی خواهد شد.
رشوند در تشریح روند برگزاری این جشنواره مطرح کرد: بعد از انتشار و اطلاع رسانی پوستر و فراخوان جشنواره، ثبت نام و ارسال رزومه توسط عکاسان صورت گرفته است. در ادامه رزومه ها توسط 5 داور هیات انتخاب مورد بررسی قرار می گیرد که تعدادی از آنها به عنوان رزومه های برتر انتخاب شده و صاحبان آنها در قالب عکاسان مدعو به دومین جشنواره ملی عکس دارالسلطنه دعوت می شوند.
وی ادامه داد: سایر عکاسان نیز می توانند به صورت آزاد در فتوماراتن و جشنواره عکس شرکت کنند. پس از ثبت تصاویر و ارسال آنها به دبیرخانه جشنواره از طریق سایت، داوری آثار توسط 5 داور برجسته عکاسی کشور صورت گرفته و آثار راه یافته و برگزیده این رویداد معرفی خواهد شد.
این مقام مسئول تصریح کرد: حضور گسترده عکاسان در یک بازه زمانی مشخص در شهر قزوین، ثبت جذابیت های بافت تاریخی این کهن شهر در قاب تصاویر و انتشار آنها در فضای مجازی و نمایشگاه ها و کتب عکاسی، تاثیر بسزایی در معرفی قزوین به عنوان یک مقصد گردشگری جذاب در سطوح ملی و بین المللی خواهد داشت.
وی اظهار امیدواری کرد: با تداوم رویدادهای ملی مانند ماراتن عکاسی و جشنواره عکس در قزوین و با تاکید بر موضوعات گردشگری، بتوان یک مستندسازی فاخر از این شهر و زمینه ای برای معرفی شایسته آن فراهم نمود.
لازم به ذکر است؛ علاقه مندان برای کسب اطلاعات تکمیلی در خصوص دومین جشنواره ملی عکس دارالسلطنه قزوین و نخستین ماراتن عکاسی کشور می توانند به آدرس اینترنتی darolsaltaneh.qazvin.ir یا دبیرخانه جشنواره واقع در حیاط نگارالسلطنه، مجموعه تاریخی سعدالسلطنه مراجعه کنند.
پایان پیام.